Екологічні аспекти інноваційно-технологічного розвитку картоплярства на півдні України - Березнюк, Є. П.; Bereznyuk, E. (My University, 2020)
Тема дипломної роботи є актуальною та присвячена дослідженню екологічних аспектів впровадження заходів з підвищення екологічно-технологічного рівня картоплярства на півдні України.В роботі досліджені екологічні аспекти інноваційно-технологічного розвитку картоплярства та можливості його впровадження в сучасну модель вирощування цієї агрокультури на півдні України.Об’єктом дослідження є екологічні особливості інтексифікації розвитку картоплярства на півдні України. Предметом дослідження – екологічні аспекти і умови безпечного для навколишнього середовища інноваційно-технологічного розвитку картоплярства на півдні України. В цілому магістерська робота складається з п’яти розділів. У першому розділі роботи розглянуто сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку картоплярства в Україні. У другому розділі розглянуті методики дослідження та прогнозування вирощування картоплі. У третьому розділі представлено обґрунтування впровадження доцільних технологічних інновацій в картоплярство. Представлено оптимізацію схем посадки об’єкту дослідження, комбіноване застосування добрив для захисту рослин, екологічні аспекти підвищення технологічного рівня картоплярства та проведена симуляція періоду вирощування. У четвертому розділі зроблена екологічно-економічна оцінка впровадження інноваційних технологій у картоплярство. У п’ятому розділі розглянуті питання охорона людської праці під час вирощування картоплі.Список використаних джерел містить 41 найменування. Загальний обсяг роботи – 79 сторінок.
Березнюк, Є. П. Екологічні аспекти інноваційно-технологічного розвитку картоплярства на півдні України = Еnvironmental aspects of innovative and technological development of potato growing in the south of Ukraine : магістерська робота ; спец. 183 “Технології захисту навколишнього середовища“ / Є. П. Березнюк ; наук. кер. О. М. Маринець. – Миколаїв : НУК, 2020. – 75 с.
Keywords: картоплярство; моделювання; інновації; технології вирощування; екологічна ефективність; 183 “Технології захисту навколишнього середовища“; potato growing; modeling; innovations; cultivation technologies; ecological efficiency