Лексика его-текстів корпусу ГРАК у вимірі нейролінгвістичного програмування: електронний тезаурус - Мурановська Олександра Сергіївна; Muranovska Oleksandra (My University, 2025)
Дипломна робота присвячена дослідженню лексики его-текстів на матеріалі корпусу ГРАК у контексті нейролінгвістичного програмування та створенню електронного тезауруса. У роботі проаналізовано сутність его-текстів, їхнє місце в лінгвістиці, основні класифікаційні ознаки та функціональне навантаження его-лексики. Окрему увагу приділено лексичним патернам его-текстів і методам їх обробки за допомогою НЛП-інструментів, етапи розроблення електронного тезауруса, який наочно представляє результати її аналізу, а також виявлення переваг та недоліків реалізованого програмного продукту.
Vocabulary of ego-texts of the GRAC corpus in the aspect of neurolinguistic programming: an e-thesaurus
Мурановська, О. С. Лексика его-текстів корпусу ГРАК у вимірі нейролінгвістичного програмування: електронний тезаурус = Vocabulary of ego-texts of the GRAC corpus in the aspect of neurolinguistic programming: an e-thesaurus : бакалаврська робота ; спец. 035 ''Філологія'' / О. С. Мурановська ; наук. кер. О. В. Гогоренко. – Миколаїв : НУК, 2025. – 58 с.
Keywords: его-текст; лексика; корпус ГРАК; нейролінгвістичне програмування; лексичний аналіз; електронний тезаурус; прикладна лінгвістика; 035 ''Філологія''; ego-text; vocabulary; GRAK corpus; neurolinguistic programming; lexical analysis; electronic thesaurus; applied linguistiс