Приклади використання зразків класичного мистецтва в системі фахової підготовки спеціалістів художнього напрямку - Портнов Д. В.; Portnov Dmytro Volodymyrovych (My University, 2023)
В контексті взаємодії з античною культурою та мистецтвом розглянуто історичний вектор розвитку європейської та світової цивілізації. Доведено доцільність використання античних артефактів, зразків мистецтва епохи Ренесансу та Класицизму на прикладі учбової програми з базових дисциплін кафедри дизайну НУК ім. адм. Макарова. Зроблені загальні висновки щодо використання зразків класичного мистецтва в системі сучасної художньої освіти.
Examples of the use of samples of ancient art in the professional training system of art specialists (based on the educational process of the basic disciplines of the department of design of the makarov national university)
Портнов, Д. В. Приклади використання зразків класичного мистецтва в системі фахової підготовки спеціалістів художнього напрямку = Examples of the use of samples of ancient art in the professional training system of art specialists (based on the educational process of the basic disciplines of the department of design of the makarov national university) / Д. В. Портнов // Матеріали ХIV міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2023. – С. 598–599.