Дослідження технологічної схеми рециклінгу автомобіля - Даньшин А. С.; Danshyn Andrii (My University, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження технологічної схеми рециклінгу автомобіля, що відпрацював свій термін та розробка рекомендацій щодо підвищення ефективності утилізаційної технологічності автомобіля та його компонентів в контексті забезпечення екологічної безпеки та ресурсозбереження. Об’єкт дослідження – технологічні етапи рециклінгу автомобіля, що відпрацював свій термін. Предмет дослідження – розробка комплексу заходів для підвищення ефективності утилізаційної технологічності автомобіля. В роботі проведено аналіз проблем накопичення непридатних до експлуатації автомобілів. Вивчено поняття рециклінгу та проаналізовано досвід країн світу та України в реалізації програм рециклінгу автомобілів. Досліджено основні етапи рециклінгу автомобілів та проведено аналіз технологічних процесів утилізації компонентів автомобілів. Розроблено комплекс заходів щодо забезпечення екологічної безпеки в процесі рециклінгу автомобілів. Обґрунтовано напрями підвищення утилізаційної технологічності автомобілів та їх компонентів. Досліджено процеси оптимізації рециклінгу автомобілів на підприємствах японської фірми MATEC. Виконано розрахунок розмірів еколого-економічних збитків від утворення несанкціонованого звалища автомобілів, що відпрацювали свій термін. Розглянуто питання охорони праці та вимоги техніки безпеки слюсаря-механіка в процесі демонтажу автомобіля. Кваліфікаційна робота складається із вступу, шести розділів, висновків, списку використаних джерел. Основний зміст викладено на 94 сторінках комп’ютерного тексту, у тому числі 29 рисунків, 11 таблиць. Список використаних джерел складається із 65 найменувань.
Research of the technological scheme of automobile recycling
Даньшина, А. С. Дослідження технологічної схеми рециклінгу автомобіля = Research of the technological scheme of automobile recycling : магістерська робота ; спец. 101 ''Екологія'' / А. С. Даньшина ; наук. кер. О. А. Літвак. – Миколаїв : НУК, 2024. – 102 с.
Keywords: рециклінг; утилізація; автомобіль та його компоненти; технологія переробки; ресурсозбереження; екологічна безпека; 101 ''Екологія''; recycling; disposal; car and its components; processing technology; resource conservation; environmental safety