Основи автоматизації об’єктів теплоенергетики - Анастасенко, С. М.; Білюк, І. С.; Бугрім, Л. І.; Гаврилов, С. О.; Гаврилов, В. В.; Семенов, М. М.; Шостак, О. В. (My University, 2020)
Навчальний посібник розроблений на основі Освітньої програми підготовки бакалаврів за спеціальністю 144 "Теплоенергетика" і призначений для вивчення дисципліни "Основи автоматизації об’єктів теплоенергетики". У посібнику приводяться короткі відомості про структуру засобів автоматизації, про основні поняття теорії автоматичного регулювання. На основі аналізу технології роботи і протікання теплофізичних процесів розглянуті системи автоматичного регулювання і захисту різних теплофізичних установок. Розглянуто основні типи регулюючих органів. Наведено основні умовні позначки для побудови функціональних схем автоматизації.
Основи автоматизації об’єктів теплоенергетики : навч. посібник / С. М. Анастасенко, Л. І. Бугрім, І. С. Білюк, С. О. Гаврилов, В. В. Жигуліна, М. М. Семенов, О. В. Шостак. – Миколаїв : НУК ; Львів : Новий Світ-2000‎, 2020. – 111 с.
Keywords: вимірювальний блок; виконавчий механізм; вимірювальне обладнання; керуючий пристрій; регулюючий орган; інформаційно вимірювальна система; комплект засобів керування