Підвищення рухової активності та розвиток фізичних якостей учнів 10-х класів засобами гри в баскетбол 3×3 - Мащенко Кирило Олексійович (Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, 2025)
У кваліфікаційній роботі розроблено і обґрунтовано ефективність застосовування комплексу вправ для підвищення рухової активності учнів 10-х класів засобами баскетболу 3×3. На основі аналізу літератури та джерел мережі Інтернет розкрито особливості баскетболу 3×3 та проаналізовано розвиток фізичних якостей та рухової активності учнів 10-х класів у даній грі. Особливостями гри у баскетбол 3×3 є те, що вона вважається динамічнішою та швидшою ніж традиційний баскетбол, а також вимагає постійного контролю ситуації в умовах обмеженого часу і простору. Розроблено комплекс вправ з баскетболу 3×3 для учнів 10-х класів. Комплекс вправ з баскетболу 3×3 для розвитку фізичних якостей та підвищення рухової активності учнів 10-х класів включав наступні вправи: вправи для розвитку швидкості руху та стрибучості; вправи на розвиток якостей, необхідні для виконання кидка; вправи для кисті рук; вправи на метання; вправи на реакцію на рухомий об’єкт; вправи у розвиток ігрової спритності; вправи на розвиток ведення м’яча; комбіновані вправи; естафети; вправи на розвиток спеціальної витривалості; підготовчі ігри. Експериментально перевірено ефективність впливу комплексу вправ з баскетболу 3×3 на розвиток фізичних якостей та рухової активності учнів 10-х класів.
Increasing physical activity and developing physical qualities of 10th-grade students through 3×3 basketball games
Мащенко К.О. Підвищення рухової активності та розвиток фізичних якостей учнів 10-х класів засобами гри в баскетбол 3×3 = Increasing physical activity and developing physical qualities of 10th-grade students through 3×3 basketball games : магістерська робота ; спец. 014.11 Середня освіта (Фізична культура) / К.О. Мащенко ; наук. кер. О.О. Адаменко. – Миколаїв : НУК, 2025. – 61 c.
Keywords: рухова активність; баскетбол 3×3; фізичні якості; засоби гри; уроки фізичної культури