«Методика розрахунку пружної та пружно-пластичної ефективної ширини вільного фланця суднової балки зі зламом кромок» УКФА 360232.006М - Соков Валерій Миколайович (НУК ім. адмірала Макарова, 2021)
Представлено методики/алгоритми розрахунків пружної та пружно-пластичної ефективної ширини вільного фланця суднової балки зі зламом кромок. Пружна ефективна ширина залежить від геометричних параметрів, розраховується в небезпечному перерізі і вздовж похилої частини вільного фланця. Пружно-пластична ефективна ширина розраховується лише в небезпечному перерізі, і на відміну від пружної ефективної ширини залежить додатково від навантаження.
алгоритм/методика
Keywords: ефективна ширина; балка зі зламом кромок