Національна політична еліта доби Гетьманщини - Матвієнко, Л. В.; Панченко, Г. О.; Matvienko, L. V.; Panchenko, H. O. (My University, 2019)
У статті розкрито сутність поняття «національна політична еліта», досліджено вплив національної політичної еліти на стан системи державного управління та громадянського суспільства в країні; проаналізовано процеси формування, становлення, занепаду національної політичної еліти періоду Гетьманщини; обґрунтовано необхідність використання історичного досвіду існування національної еліти доби Гетьманщини у вибудові державної політики сучасної України.
National-political elite of the hetman era
Матвієнко, Л. В. Національна політична еліта доби Гетьманщини = National-political elite of the hetman era / Л. В. Матвієнко, Г. О. Панченко // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : НУК, 2019. – Вип. 12. – С. 268–273.
Keywords: Генеральна старшина; Гетьманщина; козацька старшина; контреліта; криза державності; національна політична еліта; протоеліта; the General petty officer; Hetman era; Cossack petty officer; crisis of the state system; national political elite