Управління якістю та конкурентоспроможністю продукції аграрних підприєиств - Ненашева Аліна Ігорівна; Nenasheva A. I. (My University, 2024)
Ненашева А. І. Управління якістю та конкурентоспроможністю продукції аграрних підприємств. – Херсонський навчально-науковий інститут Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, 2024.–Рукопис. У роботі уточнено зміст поняття «якість», зокрема визначено сутність та особливості категорії «якість» у контексті економічних категорій та її місця у системі управління підприємством. Визначено сутність системи управління якістю продукції – розкрито роль системи управління якістю як інструменту забезпечення сталого функціонування аграрних підприємств. Обґрунтовано взаємозв’язок між якістю та конкурентоспроможністю продукції – досліджено чинники, які визначають конкурентоспроможність продукції через її якість, та визначено способи її підвищення. Також проаналізовано передумови управління якістю та конкурентоспроможністю продукції. Досліджено вплив факторів на рівень якості продукції – виявлено та охарактеризовано основні фактори, що впливають на рівень якості продукції аграрних підприємств, а також визначено їх склад та характер впливу. Проаналізовано рівень конкурентоспроможності продукціїаграрних підприємств – досліджено стан конкурентоспроможності продукції підприємств аграрного сектору та визначено можливі напрями державної політики щодо підтримки системи управління якістю на підприємствах. Також обґрунтовано роль управління персоналом – визначено роль та значення управління персоналому забезпеченні високого рівня якості продукції, а також досліджено інструменти і підходи до підвищення професійної кваліфікації працівників у контексті покращення якості продукції.
Quality management and competitiveness of agricultural products
Ненашева, А. І. Управління якістю та конкурентоспроможністю продукції аграрних підприємств = Quality management and competitiveness of agricultural products : магістерська робота ; спец. 073 "Менеджмент" / А. І. Ненашева ; наук. кер. А. В. Руснак. – Херсон : ХННІ НУК, 2024. – 122 с.
Keywords: якість продукції; система управління якістю; конкурентоспроможність; менеджмент персоналу; аграрні підприємства; 073 "Менеджмент"; product quality; quality management system; competitiveness; personnel management; agricultural enterprises