Політична безпека регіону як складова забезпечення політичної безпеки України - Кравчук, О. Ю. (My University, 2014)
Визначено, що в системі національної безпеки сучасної держави особливе місце належить політичній безпеці; базовим законом про основи національної безпеки визначено суб'єкти політики національної безпеки, національні інтереси та основні загрози, а також формально встановлено рівність трьох основних об'єктів: суспільство, особистість, держава.
Кравчук, О. Ю. Політична безпека регіону як складова забезпечення політичної безпеки України / О. Ю. Кравчук // Матеріали міжнар. наук.-практ. конф. «Суспільні науки: сучасні тенденції та фактори розвитку». – Одеса, 2014. – С. 98–100.
Keywords: політична безпека; національна безпека; проблеми забезпечення; соціум; соціальні інститути; політична система