Дослідження необхідних параметрів малого промислово-транспортного судна для району дельти Дунаю та пропозиція основних конструктивних рішень - Чамата Микола Сергійович (My University, 2025)
У магістерській роботі розглянуті проблеми оновлення промислового флоту для використання в специфічних умовах дельти Дунаю, що мають технічний, фінансовий та інфраструктурний характер. Метою роботи є аналізі існуючих суден, що мають конструкції з HDPE та надання пропозиції створення човна з HDPE для оновлення риболовного флоту в дельті Дунаю. У роботі проведений аналіз сучасного стану, що склался в галузі малого флоту та проблеми оновлення промислового флоту для використання в специфічних умовах дельти Дунаю. Викладені вимоги до суден, що покликані замінити існуючі. Проведений аналіз сучасних матеріалів з яких виготовляють малі судна та обрано матеріал, поліетилен високої щільності, для виготовлення човнів для заміни застарілого флоту. Також проаналізований світовий досвід використання поліетилену високої щільності для виготовлення малих суден. В результаті роботи було створено цифрова модель човна, що здатен вирішити перераховані проблеми.
Research of the necessary parameters of Small industrial transport vessel for the Danube Delta area and the proposal of basis design solutions
Чамата, М. С. Дослідження необхідних параметрів малого промислово-транспортного судна для району дельти Дунаю та пропозиція основних конструктивних рішень = Research of the necessary parameters of Small industrial transport vessel for the Danube Delta area and the proposal of basis design solutions : магістерська робота; спец. 135 "Суднобудування" / М. С. Чамата ; наук. кер. А. І. Кузнєцов. – Миколаїв : НУК, 2025. – 76 с.
Keywords: поліетилен високої щільності; судно; Дунай; човен; 135 "Суднобудування"; High-Density Polyethylene (HDPE); vessel; Danube; boat