ПРОЄКТУВАННЯ ЗАСОБІВ МОРСЬКОЇ РОБОТОТЕХНІКИ НА ОСНОВІ СИСТЕМНОГО ПІДХОДУ - Блінцов Володимир Степанович; Клочков Олександ Павлович; Надточій Віктор Анатолійович; Надточий Анатолій Вікторович (Миколаїв "Іліон", 2023)
У серії монографій з трьох частин викладено теоретичні основи проектування засобів морської робототехніки на ранніх етапах її розробки, які ґрунтуються на принципах системного підходу та використанні рівнянь існування. Перша частина присвячена проектуванню самохідних прив’язних підводних систем. Надано загальну характеристику системного підходу як методологічної основи для створення такого виду засобів морської техніки. Теоретичні викладки супроводжуються прикладами їх практичного застосування при внутрішньому проектуванні самохідних прив’язних підводних систем. Для наукових співробітників, аспірантів і студентів вищих навчальних закладів та конструкторів, які досліджують, вивчають та проектують засоби морської робототехніки.
Частина 1 САМОХІДНІ ПРИВ’ЯЗНІ ПІДВОДНІ СИСТЕМИ