Удосконалення маркетингової діяльності закладів охорони здоров'я - Омелянчук Р. А.; Omelyanchuk R.A. (My University, 2021)
Омелянчук Р. А. "Удосконалення маркетингової діяльності закладів охорони здоров'я". Кваліфікаційна робота на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістр за спеціальністю 073 "Менеджмент" – Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, Миколаїв, 2021. Кваліфікаційна робота присвячена актуальним проблемам теоретичних, методичних і практичних аспектів вдосконалення маркетингової діяльності закладів охорони здоров'я. У роботі проведено аналіз маркетингової діяльності закладів охорони здоров'я на ринку медичних послуг та розроблено шляхи удосконалення маркетингової діяльності закладів охорони здоров'я. Запропоновано маркетингові інструменти у галузі охорони здоров’я України, до яких відносяться: розвиток культури здорового способу життя, попередження захворюваності населення, просування діяльності державних закладів, соціальна реклама в галузі медицини, використання PR-технології, створення відчуття комфорту і приватність, проведення різного роду акції та заходи, які сприятимуть поширенню інформації для досягнення мети попередження захворювань у населення та пропаганди здорового способу життя. Розроблено науково-методичний підхід щодо покращення маркетинговій діяльності на основі концепції підвищення якості надання послуг та збільшення продажів медичного страхування, а також навчання кваліфікованих працівників страховому бізнесу, підтримка хороших страховиків на ринку медичного страхування та популяризація послуг медичного страхування серед населення, що дозволить створити нову цінність для застрахованих пацієнтів та підвищить якість медичних послуг.
Improving the marketing activities of health care institutions
Омелянчук, Р. А. Удосконалення маркетингової діяльності закладів охорони здоров'я = Improving the marketing activities of health care institutions : магістерська робота ; спец. 073 ''Менеджмент'' / Р. А. Омелянчук ; наук. кер. С. І. Сергійчук. – Миколаїв : НУК, 2021. – 94 с.
Keywords: маркетингова діяльність; заклади охорони здоров'я; медична послуга; приватна медицина; охорона здоров’я; управління маркетингом медичних послуг; 073 ''Менеджмент''; marketing activities; health care facilities; medical service; private medicine; health care; marketing management of medical services