Укладання автоматизованого навчального словника «поліеквівалентні терміни» - Постоєв, І. І. (My University, 2021)
Дипломна робота Постоєва І. присвячена актуальній темі багатозначності термінів. Термін "поліеквівалентні терміни" використовується автором для того, щоб позначати полісемантичні терміни, які використовуються в різних галузях знань, тобто є прикладами міжгалузевої полісемії. Мета дослідження – укладання електронного навчального термінологічного словника, який може бути корисним довідником для тих, хто перекладає технічні тексти. Матеріалом слугували 100 ключових частотних термінів, відібраних з аутентичних англомовних технічних текстів. У Розділі 1 автор визначає підходи до розуміння понять "термін", "терміносистема", "поліеквівалентний термін", професіоналізм", "номенклатура"; у Розділі 2 він зосереджує свою увагу на огляді стану україномовної термінографії, взагалі, і навчальної термінографії, зокрема, а також на описі процедури укладання навчального термінологічного словника; у Розділі 3 показано алгоритм створення електронної версії словника. Укладений словник может стати у нагоді студентам-філологам, які вивчають курс "Теорія і практика науково-технічного перекладу".
Постоєв, І. І. Укладання автоматизованого навчального словника «поліеквівалентні терміни» : бакалаврська робота ; спец. 035 “Філологія“ / І. І. Постоєв ; наук. кер. Н. М. Філіппова. – Миколаїв : НУК, 2021. – 72 c.
Keywords: термін; поліеквівалентний термін; термінографія; електронний навчальний термінологічний словник; 035 “Філологія“; term; polyequivalent term; terminography; electronic educational terminological dictionary