Das europäische sprachenportfolio ist das eigentum des studierenden - Гресь, А. А.; Gres, A. A. (My University, 2009)
У статті проаналізовано Європейський мовний портфель, пропонований Рамковою Програмою з німецької мови для професійного спілкування. Виявлені цілі документа, методи його інтегрування у навчальний процес та застосування набутого завдяки йому досвіду у професійній діяльності студента
Gres, A. A. Das europäische sprachenportfolio ist das eigentum des studierenden / А. А. Gres // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : НУК, 2009. – Вип. 2. – С. 34–38.
Keywords: Європейський мовний портфель; самооцінювання; заняття з німецької мови за професійним спрямуванням; міжкультурний досвід; мовний паспорт; біографія вивчення мови; досьє; мовні навички; Загальноєвропейські рекомендації з мовної освіти; das Europäische Sprachenportfolio; das Selbstbeurteilung; der Studienbegleitende Deutschunterricht; die interkulturellen Erfahrungen; der Sprachenpass; die Sprachlernbiografie; das Dossier; sprachliche Fertigkeiten; Das "Gemeinsame europäische Referenzrahmen für Sprachen"