Модернізація електроприводів токарних верстатів в Україні - Білюк Іван Сергійович; Шарейко Дмитро Юрійович; Савченко Олег Валерійович; Гаврилов Сергій Олексійович; Фоменко Ліліана Андріївна (Dana, 2024)
Розглянуто модернізацію електроприводів токарних верстатів. Ці верстати широко використовуються в Україні останні роки. Удосконалення здійснюється за допомогою комплектного асинхронного електропривода Lenze зі скалярною системою керування. Геометричні параметри цих електроприводів дозволяють переобладнати верстати без конструктивних змін. Запропонована модернізація покращить динамічні характеристики, економічність та ергономічність токарних верстатів.
Модернізація електроприводів токарних верстатів в Україні / І. С. Білюк, Д. Ю. Шарейко, О. В. Савченко, С. О. Гаврилов, Л. А. Фоменко // Scientific Collection «InterConf+». – 2024. – № 42 (189). – P. 478–495.
Keywords: токарний верстат; асинхронний двигун; електропривод; комплектний електропривод; скалярна система керування; показники якості керування; частотний перетворювач; діапазон керування