Економічне стимулювання розвитку підприємств суднобудування України - Рогов, Вячеслав Георгійович; Rogov, V. H. (My University, 2021)
Обґрунтовано теоретичні та вдосконалено методичні положення економічного стимулювання в системі управління розвитком підприємства. Здійснено аналіз тенденцій розвитку суднобудівних підприємств і ефективності формування та використання ними стимулів їх розвитку. Надано рекомендації щодо формування податкових і кредитних стимулів розвитку суднобудівного підприємства на основі балансу суспільних і корпоративних інтересів; запропоновано науково-методичний підхід до створення системи раннього попередження і реагування на зміни економічних стимулів розвитку підприємства за слабкими і сильними сигналами; розроблено методичний підхід до оцінки економічних ризиків реалізації стратегії розвитку підприємства та обґрунтування доцільності застосування альтернативної стратегії в разі істотного впливу стимулів на основі математичного апарату теорії узагальнених нечітких чисел.
Рогов, В. Г. Економічне стимулювання розвитку підприємств суднобудування України = The economic stimulation of shipbuilding enterprises development in Ukraine : автореф. дис. … канд. екон. наук : 08.00.04 / В. Г. Рогов ; наук. кер. Г. В.Єфімова ; ІПРЕЕД НАН України. – Одеса, 2021. – 24 с.
Keywords: стимули; стимулювання; підприємство; суднобудування; розвиток; адаптація; менеджмент; слабкі сигнали; сильні сигнали; нечіткі числа; incentives; stimulation; enterprise; shipbuilding development; adaptation; management; weak signals; strong signals; fuzzy numbers