Оцінювання функціонального стану юних веслувальників-академістів за показниками частоти серцевих скорочень - Березовський, В. С. (My University, 2021)
Реалізація загально-теоретичних засад системи спортивного тренування безпосередньо під час керування тренувальним процесом є важливим науковопрактичним завданням. Підготовка юних спортсменів в академічному веслуванні тісно пов’язана з правильним добором величини й характеру тренувальних і змагальних фізичних навантажень та обов‘язковим урахуванням відповідних реакцій їхнього організму на ці навантаження. Метою роботи було розробити й обґрунтувати експрес-методику оцінювання фізіологічного стану юних веслувальників-академістів 13–15 років за показниками їхньої ЧСС після виконання тестових завдань на веслувальному тренажері «Concept-2». Було розроблено авторську методику оцінювання фізіологічного стану юних веслувальників і веслувальниць віком 13, 14 і 15 років.
Березовський, В. С. Оцінювання функціонального стану юних веслувальників-академістів за показниками частоти серцевих скорочень : магістерська робота ; спец. 017 “Фізична культура і спорт“ / В. С. Березовський ; наук. кер. О. Ю. Рибак. – Миколаїв : НУК, 2021. – 84 с.
Keywords: веслувальники-академісти; функціональний стан; частота серцевих скорочень; 017 “Фізична культура і спорт“; rowers-academics; functional state; heart rate