Демографічні наслідки урбанізації в Україні (за даними загальних переписів населення 1959-2001 рр.) - Хрящевська Л.М. (Сolloquium-journal, 2020)
Розглянуто демографічні наслідки загальних переписів населення України в 1959-2001 роках; з’ясовано факти міграційного прирісту в селах і містах країни; причини деформації статево-вікової структури населення українського села; проаналізовано співвідношення міських і сільських жителів; визначено причини демографічної ситуації у селі та регіональні особливості процесів урбанізації та міграції.
Demographic consequences of urbanization in Ukraine (according to the general population censuses of 1959-2001)
Хрящевська Л.М. Демографічні наслідки урбанізації в Україні (за даними загальних переписів населення 1959-2001 рр.) = Demographic consequences of urbanization in Ukraine (according to the general population censuses of 1959-2001) / Л.М. Хрящевська // Colloquium-journal № 8 (60), 2020. Część 3 (Warszawa, Polska). S. 12-16.
Keywords: урбанізація; демографічна ситуація; чисельність; міграції населення; місто; село; процеси