"Особливості застосування сучасних інтерактивних технологій при роботі за методом CLIL в середній школі" - Тамбовцева Г. Є.; Tambovtseva H. (My University, 2024)
Ця дипломна робота присвячена розробці та технічній реалізації електронного посібника для вивчення англійської мови в середній школі використовуючи методику CLIL та інноваційні інтерактивні технології. Методика CLIL, яка базується на інтеграції мовного та предметного навчання, стає дорогоцінним інструментом для покращення навчального процесу. У роботі детально проаналізовано концепцію створення електронного посібника, включаючи відео- та аудіоматеріали для розвитку навичок мовлення та аудіювання, інтерактивні завдання для активного засвоєння матеріалу та використання віртуальних ресурсів для поглибленого вивчення. Технічна реалізація базується на веб-платформі з використанням сучасних мов програмування та фреймворків, що забезпечує універсальний доступ та високий рівень взаємодії з користувачем. Враховуючи сучасні тенденції в освіті, електронний посібник також пристосований для використання на різних пристроях, включаючи мобільні телефони та планшети. Окремий акцент зроблено на гарантування безпеки та конфіденційності, а також на введення системи моніторингу та аналітики для вчителів, що дозволяє вчасно виявляти труднощі та адаптувати навчальний процес. Ця дипломна робота відкриває нові перспективи у сфері навчання англійської мови в середній школі, запропоновуючи практичні рекомендації для ефективного впровадження електронного посібника з методики CLIL за допомогою інтерактивних технологій. Результати дослідження сприятимуть покращенню методичних підходів та якості навчання, сприяючи розвитку знань та мовних вмінь учнів.
Development of an electronic manual on the methodology of teaching English: "Features of applying modern interactive technologies in the implementation of the CLIL method in secondary school"
Тамбовцева, Г. Є. Розробка електронного посібника з методики навчання англійської мови: "Особливості застосування сучасних інтерактивних технологій при роботі за методом CLIL в середній школі" = Development of an electronic manual on the methodology of teaching English: "Features of applying modern interactive technologies in the implementation of the CLIL method in secondary school" : бакалаврська робота ; спец. 035 "Філологія" / Г. Є. Тамбовцева ; наук. кер. Н. С. Мочалова. – Миколаїв : НУК, 2024. – 89 с.
Keywords: електронний посібник; методика навчання англійської мови; сучасні інтерактивні технології; метод CLIL; 035 “Філологія“; electronic manual; methodology of teaching English; modern interactive technologies; CLIL method