Проект багатоцільового самохідного кранового судна - Моісеєнко Анатолій Сергійович (My University, 2025)
Згідно з завданням на дипломну роботу бакалавра, виданого кафедрою суднобудування та ремонту суден Херсонського науково-навчального інституту НУК, було спроєктовано багатоцільове несамохідне кранове судно. У частині проекту було виконано наступне: визначено водотоннажність судна та основні розміри: довжина між перпендикулярами L = 44,15 м; ширина B = 10,00 м; висота борту D = 4,00 м; осадка на середині d = 2,85 м; створено теоретичний кресли корпусу судна; спроектовано конструктивний межшпигуючий стрингер судна у відповідності до Правил Регiстру судноплавства України; розроблено якірно-швартовний пристрій. Для проведення розрахункiв i створення графiчної частини дипломної роботи я скористався спецiалiзованими комп'ютерними програмами (САПР): «FreeShip+», AutoCAD 2022. Дипломна робота бакалавра на тему проєкт багатоцільового несамохідного кранового судна задовольняє всім вимогам завдання на дипломне проектування, Правил Регiстру Судноплавства України та іншим нормативным документам.
Моісеєнко, А. С. Проект багатоцільового самохідного кранового судна : бакалаврська робота ; спец. 135 ''Суднобудування'' / А. С. Моісеєнко ; наук. кер. Г. В. Коновалова. – Херсон : ХННІ НУК, 2025. – 41 с.
Keywords: кранове обладнання; несамохідне судно; суднобудування; якірно-швартовний пристрій; 135 ''Суднобудування''; crane equipment; non-self-propelled vessel; shipbuilding; anchor and mooring device