Війна = руйнація. Деякі нюанси обліку знищених активів - Тертична Г. М. (Національний університет «Одеська політехніка, 2024)
Досліджено облікові проблеми відображення знищеного та зруйнованого майна. Вважаємо, що фронтовим та тимчасово окупованим підприємствам інвентаризацію знищеного майна слід проводити після відновлення доступу до активів та за відсутності загрози життю і здоров’ю працівників. Списувати знищені агресором активи з балансу слід у тому звітному періоді, коли закінчено інвентаризацію. Компенсуючий і мінбазний ПДВ за списаними активами, знищеними війною, не нараховується.
Тертична, Г. М. Війна = руйнація. Деякі нюанси обліку знищених активів / Г. М. Тертична, Н. В. Гавриленко // Матеріали VІІ міжнар. наук. конф. "Підприємництво і торгівля: тенденції розвитку". – Одеса : ОНМУ, 2024. – С. 51–53.