Low-waste ion exchange technology of extraction of nitrogen compounds from water - Gomelya, M.; Trohymenko, G.; Shabliy, T. (My University, 2016)
Досліджено процеси іонообмінного вилучення з води амонію та нітратів. Визначено вплив умов сорбції нітратів та амонію на ефективність очищення води, досліджено процеси регенерації катіонітів та аніонітів з подальшою утилізацією відпрацьованих регенераційних розчинів. Запропоновано принципову технологічну схему, що забезпечує очищення води від сполук азоту з переробкою відпрацьованих регенераційних розчинів.
Gomelya, M. Low-waste ion exchange technology of extraction of nitrogen compounds from water / M. Gomelya, G. Trohymenko, T. Shabliy // Eastern – European of Enterprise Technologies. – 2016. – Vol. 3. – № 10 (81). – P. 18–23.
Keywords: переробка відходів; регенерація; амоній; нітрати; іонний обмін