Проект 2-тактного дизельного двигуна потужністю 13530 кВт з розробкою технологічного процесу демонтажу картриджа турбокомпресора. Прототип MAN B&W 6S60MC-C - Лінчевський Євген Валентинович (My University, 2025)
В дипломному проекті проведено розрахунок робочого циклу 2-х тактного дизельного двигуна MAN B&W 6S60MC-C потужністю 13530 кВт при 105 хв-1 колінчатого валу. За результатами розрахунку отримано основні параметри робочого процесу, побудовано теоретичну індикаторну діаграму й діаграми динаміки. Виконано аналіз ефективних показників двигуна. В конструкторському розділі виконано розрахунок турбокомпресорного агрегату. Розроблено технологічний процес демонтажу картриджа турбокомпресора. В роботі розглянуто основні вимоги до експлуатації двигуна, розроблено заходи з охорони праці та розглянуто питання охорони навколишнього середовища. Дипломний проект виконано українською мовою на 77 аркушах розрахунково-пояснювальної записки. Використано 10 літературних джерел. Графічна частина представлена на 4 кресленнях формату А1.
Лінчевський, Є. В. Проект 2-тактного дизельного двигуна потужністю 13530 кВт з розробкою технологічного процесу демонтажу картриджа турбокомпресора. Прототип MAN B&W 6S60MC-C : бакалаврська робота ; спец. 142 ‘‘Енергетичне машинобудування’’ / Є. В. Лінчевський ; наук. кер. А. С. Познанський. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2025. – 79 с.
Keywords: Дизельний двигун; система керування; пусковий клапан; шум; 142 "Енергетичне машинобудування"; diesel engine; duty cycle; control system; starting valve; vibration; noise