Розробка дизайну інтер’єру гостьової каюти моторної яхти - Полещенко Дмитро Володимирович (My University, 2026)
Короткий зміст роботи. Кваліфікаційну роботу присвячено розробці дизайну інтер’єру гостьової каюти моторної яхти Numarine 22XP з урахуванням функціональних, ергономічних та естетичних вимог сучасного суднового середовища. У роботі проаналізовано особливості проєктування інтер’єрів моторних яхт, досліджено сучасні аналоги та сформовано концепцію інтер’єру на основі філософії вабі-сабі. Розроблено планувальне вирішення каюти, меблеве наповнення, художньо-декоративне оздоблення, системи освітлення та вентиляції, виконано специфікації матеріалів, меблів і обладнання, а також визначено економічну ефективність проєкту. Мета проєктування полягає у розробці комфортного, функціонально організованого та естетично цілісного інтер’єру гостьової каюти моторної яхти. Об’єктом проєктування є інтер’єр гостьової каюти моторної яхти. Методи дослідження охоплюють аналіз наукових і проєктних джерел, порівняльний та ергономічний аналіз, методи дизайн-проєктування, 3D-моделювання та візуалізацію. Основні завдання, що виконуються у ході проєктування, передбачають аналіз аналогів, обґрунтування концепції інтер’єру, розроблення планувального рішення каюти та визначення меблевого наповнення, оздоблювальних матеріалів, освітлення і вентиляції. Можливість практичного використання результатів проєкту полягає у застосуванні розроблених рішень у проєктуванні інтер’єрів моторних яхт та у навчальному процесі за спеціальністю 022 «Дизайн». Відомості про обсяг роботи містять інформацію про те, що кваліфікаційна робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел, який налічує 19 позицій, та 22 додатків. Загальний обсяг роботи становить 75 сторінок. Робота містить 10 таблиць.
Полещенко, Д. В. Розробка дизайну інтер’єру гостьової каюти моторної яхти : бакалаврська робота ; спец. 022 ''Дизайн'' / Д. В. Полещенко ; наук. кер. О. В. Матійко. – Миколаїв : НУК, 2026. – 80 с.
Keywords: дизайн інтер’єру; моторна яхта; гостьова каюта; яхтовий дизайн; вабі-сабі; резиденційний мінімалізм; ергономіка; дизайн середовища; судновий інтер’єр; планувальне вирішення; 022 ''Дизайн''; interior design; motor yacht; guest cabin; yacht design; wabi-sabi; residential minimalism; ergonomics; environmental design; marine interior; planning solution