Теоретичні засади функціонування ювенальної юстиції в Україні - Михайлов, О. С.; Mykhailov, О. S. (My University, 2020)
В наші дні, враховуючи особливості вчинення злочинів, збільшення кількості кримінальних справ за участю неповнолітніх, особливо актуальним є вивчення та вдосконалення ювенальної юстиції як основного механізму попереджання злочинів за участю неповнолітніх. Крім того, багатоаспектний та гнучкий функціонал ювенальної юстиції може мати велике значення в процесі зменшення загальної кількості вчинених правопорушень. Перший розділ присвячений вивченню та аналізу теоретико-правових засад діяльності ювенальної юстиції. У цьому розділі охарактеризується поняття ювенальної юстиції, досліджується питання історіографії поняття й принципів ювенальної юстиції. У другому розділі виконано аналіз особливостей ювенальної юстиції в різних країнах, проаналізовано характерні риси в різних країнах та дана оцінка ролі ювенальної юстиції в Україні. Третій розділ спрямований на покращення механізмів функціонування ювенальної юстиції аналізу ефективності і подальшого вдосконалення ювенальної юстиції в Україні.
Theoretical principles of juvenile justice in Ukraine
Михайлов, О. С. Теоретичні засади функціонування ювенальної юстиції в Україні = Theoretical principles of juvenile justice in Ukraine : робота на здобуття рівня магістра ; спец. 081 “Право“ / О. С. Михайлов ; наук. кер. І. М. Дмитрук. – Миколаїв : НУК, 2020. – 80 с.
Keywords: ювенальна юстиція; ювенальна превенція; злочини за участю неповнолітніх; реформування ювенальної системи; підрозділи поліції з ювенальної превенції; спеціальність : 081 “Право“; juvenile justice; juvenile prevention; juvenile delinquency; juvenile system reform; juvenile prevention police units