Расчет динамических параметров подъемного комплекса амфибийных судов на воздушной подушке - Зайцев, В. В.; Зайцев, Вал. В.; Зайцев, Д. В.; Зайцева, О. Н. (My University, 2017)
Анотація. Створено математичну модель для моделювання і проектування підйомного комплексу амфібійного судна на повітряній подушці (СППА), яка дозволяє обчислювати параметри підйомного комплексу СППА в різних режимах його експлуатації. Залежності, представлені в математичній моделі, дають можливість розрахувати тиск повітря в жорстких і гнучких ресиверах підйомного комплексу, у секціях повітряної подушки і необхідний напір нагнітачів. Припустимо визначення витрат повітря в гнучкий ресивер носового, кормового і бортових гнучкого огородження, а також із секцій повітряної подушки в атмосферу.
Расчет динамических параметров подъемного комплекса амфибийных судов на воздушной подушке = Calculation of dynamic parameters of the hovercraft’s lifting complex / В. В. Зайцев, Вал. В. Зайцев, Д. В. Зайцев, О. Н. Зайцева // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2017. – № 1 (468). – С. 14–17.
Keywords: амфибийное судно на воздушной подушке; подъемный комплекс; расход воздуха; нагнетатель; гибкий ресивер; жесткий ресивер; амфібійне судно на повітряній подушці; підйомний комплекс; витрата повітря; нагнітач; гнучкий ресивер; жорсткий ресивер; hovercraft; lifting complex; air ﬂow rate; blower; ﬂexible receiver; rigid receiver