Підвищення надійності роботи газового двигуна потужністю 560 кВт за рахунок покращення охолодження поршня. Прототип 6ГЧН 25/34 - Грицик Владислав Іванович (My University, 2024)
В кваліфікаційній роботі «Підвищення надійності роботи газового двигуна потужністю 560 кВт за рахунок покращення охолодження поршня. Прототип 6ГЧН 25/34» приведений опис конструкції двигуна-прототипу 6ГЧН 25/34, виконані розрахунки робочого процесу, теплового балансу та динаміки двигуна, проведений аналіз конструкцій деталей поршневої групи ДВЗ. Обґрунтована покращена конструкція поршня, а підібраний метод охолодження його головки забезпечує необхідні ресурсні показники деталей циліндро-поршневої групи. Приведені заходи по забезпеченню охорони праці при обслуговуванні двигуна. В графічній частині роботи виконані складальне креслення двигуна, шатунно-поршневої групи та робоче креслення поршня, індикаторна діаграма та діаграми сил, що діють в КШМ.
Грицик, В. І. Підвищення надійності роботи газового двигуна потужністю 560 кВт за рахунок покращення охолодження поршня. Прототип 6ГЧН 25/34 : магістерська робота ; спец. 131 ''Прикладна механіка'' / В. І. Грицик ; наук. кер. О. І. Грабовенко. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2024. – 63 с.
Keywords: газовий двигун; робочий процес; індикаторна діаграма; діаграми сил; тепловий баланс; поршнева група; охолодження поршня; 131 ''Прикладна механіка''; gas engine; working process; indicator diagram; force diagrams; heat balance; piston group; piston cooling