Підвищення потужності автомобільного двигуна шляхом модернізації системи повітропостачання - Писарєв Валентин Михайлович (My University, 2024)
В магістерській роботі наведені результати розробленої системи форсування двигуна 4Ч 7,6/8,0 потужністю 70,2 кВт для легкового автомобілю шляхом вдосконалення системи повітропостачання. В роботі виконані розрахунки робочого циклу ДВЗ. Проведено розрахунки системи охолодження й масляної системи двигуна. Розглянуто основні шляхи застосування закису азоту як способу підвищення потужності двигуна. Проведено дослідження доцільності форсування двигуна для серійного легкового автомобіля без особливих конструктивних змін і без зміни основних геометричних параметрів робочого циліндру. У роботі проведено аналіз небезпечних та шкідливих факторів, що впливають на персонал, при обслуговуванні автомобіля. Розглянуто питання охорони навколишнього середовища й забруднення, які виникають при експлуатації двигуна. Магістерська робота виконана українською мовою на 93 аркушах розрахунково-пояснювальної записки. Використано 10 джерел. Графічна частина представлена на 5 кресленнях формату А1.
Писарев, В. М. Підвищення потужності автомобільного двигуна шляхом модернізації системи повітропостачання : магістерська робота ; спец. 131 ''Прикладна механіка'' / В. М. Писарев ; наук. кер. М. Р. Ткач. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2024. – 95 с.
Keywords: дизeльний двигун; індикaтoрнa діaгрaмa; діaгрaми сил; пoршeнь; пoршнeві кільця; 131 ''Прикладна механіка''; diesel engine; indicator diagram; force diagrams; piston; piston rings