Систематизація процесу управління продуктивністю праці - Сергійчук С. І. (Вісник Хмельницького національного університету, 2008)
Визначена необхідність використання динамічних систем показників продуктивності, які тісно пов'язані з іншими системами контролю й підвищення ефективності виробництва. Запропоновано зсув акцентів з оцінки поточного стану фірми (яка в першу чергу описується показником прибутку) на оцінку стану в перспективі, що характеризується технологічним і організаційним станом фірми стосовно конкурентів, та кількісно виражається показником продуктивності праці. Представлена модифікована концепція продуктивності праці з урахуванням ринкових умов. Досліджено основні етапи програми підвищення й управління продуктивністю праці. Запропоновано об'єднання закордонного досвіду в розробці програм управління продуктивністю праці з вітчизняною класифікацією факторів підвищення продуктивності. Визначені основні методи підвищення продуктивності праці. Представлений систематизований процес управління продуктивністю праці.
Сергійчук, С. І. Систематизація процесу управління продуктивністю праці / С. І. Сергійчук // Вісн. ХНУ. Сер. Економічні науки. – Хмельницький : ХНУ, 2008. – № 5, т. 2 (119). – С. 230–236.