Система керування робота-маніпулятора на базі Arduino Uno R3 - Блащук Олександр Олександрович (My University, 2024)
У даній магістерській роботі розглядається процес розробки системи керування роботом-маніпулятором на базі платформи Arduino Uno R3. Метою роботи є створення ефективного та надійного автоматизаційного механізму, здатного виконувати різноманітні завдання у галузі робототехніки. Робота починається з аналізу існуючих систем керування маніпуляторами та огляду сучасних підходів і технологій, що використовуються в цій сфері. Далі надається детальний опис компонентів, необхідних для створення системи керування, включаючи апаратні (Arduino Uno R3, серводвигуни, датчики) та програмні засоби. Описано вибір робота-маніпулятора, його технічні характеристики та можливості взаємодії з Arduino. Велику увагу приділено методології розробки системи керування, включаючи визначення вимог до системи, створення блок-схеми процесів та розробку алгоритмів керування. Основну частину роботи займає розробка алгоритмів керування, які включають алгоритми захоплення і переміщення об'єктів, точного позиціонування та використання зворотного зв'язку для корекції рухів у реальному часі. Результати роботи демонструють високу точність, надійність та ефективність розробленої системи керування роботом-маніпулятором.
Блащук, О. О. Система керування робота-маніпулятора на базі Arduino Uno R3: магістерська робота ; спец. 141 ''Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка'' / О. О. Блащук ; наук. кер. А. В. Іванов. – Миколаїв : НУК, 2024. – 125 с.
Keywords: робот-маніпулятор; Arduino Uno R3; автоматизація; алгоритми керування; зворотний зв'язок; позиціонування; тестування; прототипування; 141 ''Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка''; robot manipulator; Arduino Uno R3; automation; control algorithms; feedback; positioning; testing; prototyping