Дослідження та розробка системи подачі газу в циліндри дизель-генератора - Власюк Олександр Андрійович (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню та розробці системи подачі газу для переобладнання дизель-генератора на базі двигуна 6ГЧН 30/38 потужністю 1200 кВт на природний газ. У роботі проведено моделювання робочого циклу газового двигуна, розраховано тепловий баланс, спроєктовано основні елементи системи живлення (змішувач, впускний колектор, дросельна заслінка, електронна система регулювання), виконано техніко-економічне обґрунтування та розроблено заходи з охорони праці та навколишнього середовища. Результати доводять високу ефективність, економічність та екологічність запропонованого рішення.
Власюк, О. А. Дослідження та розробка системи подачі газу в циліндри дизель-генератора : магістерська робота ; спец. 142 "Енергетичне машинобудування" / О. А. Власюк ; наук. кер. В. С. Наливайко. – Миколаїв : НУК, 2025. – 77 с.
Keywords: газовий двигун; система подачі газу; переобладнання дизель-генератора; техніко-економічне обґрунтування; охорона навколишнього середовища; енергоефективність; 142 "Енергетичне машинобудування"; gas engine; gas supply system; diesel generator conversion; technical and economic justification; environmental protection; energy efficiency