Мікропроцесорні засоби підвищення точності фотометричних вимірювань - Савун Ілля Андрійович; Savun Illia (My University, 2025)
Метою магістерської кваліфікаційної роботи є підвищення точності фотометричних вимірювань шляхом застосування сучасних мікропроцесорних засобів та елементів інформаційної електроніки. У роботі розроблено функціональну, принципову електричну та оптичну схеми фотометра, створено друковану плату та алгоритм роботи мікроконтролера. Запропоновані рішення забезпечують покращення стабільності та точності вимірювань, а також підвищують надійність роботи пристрою. Розроблений фотометр може застосовуватися в медичних лабораторіях для аналізу біологічних рідин (визначення рівня цукру, білірубіну, глюкози, холестерину, креатину), а також у хімічних лабораторіях для дослідження складу загального білка, лугів, фосфатів і контролю якості води відповідно до вимог державних стандартів.
Microprocessor-based means of improving the accuracy of photometric measurements
Савун, І. А. Мікропроцесорні засоби підвищення точності фотометричних вимірювань = Microprocessor-based means of improving the accuracy of photometric measurements : магістерська робота ; спец. 171 ''Електроніка'' / І. А. Савун ; наук. кер. О. О. Ушкаренко. – Миколаїв : НУК, 2025. – 83 с.
Keywords: фотометрія; мікропроцесорні системи; точність вимірювань; лабораторні дослідження; інформаційна електроніка; 171 ''Електроніка''; photometry; microprocessor systems; measurement accuracy; laboratory analysis; information electronics