Блок іскрозахисту - Кобилінський, Андрій Михайлович; Зівенко, Олексій Васильович (My University, 2017)
Винахід належить до галузі електротехніки і може бути використаний для сполучення електрообладнання, яке розміщене у вибухонебезпечній зоні, з електрообладнанням,встановленим поза вибухонебезпечною зоною, і служити як роздільний елемент (бар'єр) між іскробезпечними і іскронебезпечними ланцюгами пристроїв для виконання правил безпеки при роботі обладнання у вибухонебезпечних зонах. Блок іскрозахисту містить електронний ключ, ключ керування електронним ключем, вихід якого підключено до керуючого входу електронного ключа, а також містить "позитивний зворотний зв'язок", вхід якого підключений до споживача енергії, а вихід – до ключа керування електронним ключем. Додатково блок містить мережевий обмежувач, вхід якого підключений до джерела живлення, а вихід – до каскаду захисту по напрузі, підключеного до ключа управління електронним ключем, вихід якого підключено до лінії затримки. Лінію затримки з'єднано з керуючим входом електронного ключа. Технічний результат полягає у підвищенні надійності пристрою та його стійкості до високого імпульсного струму і напруги на вході
Пат. 114772 Україна. Блок іскрозахисту / А. М. Кобилінський, О. В. Зівенко (Україна). – Заявл. 08.08.2016 ; опубл. 25.07.2017, Бюл. № 14.
Keywords: іскробезпечне коло; іскрозахист; блок іскрозахисту