Модернізація паливної системи двигуна 7ДКРН60/280 - Матвеєв В. В. (My University, 2021)
В магістерській роботі наведені результати дослідження малообертового двигуна внутрішнього згоряння, потужністю 17920 кВт та частотою обертання 97 хв-1 для контейнеровозу «MERKUR FJORD». В якості базового був обраний двигун 7ДКРН60/280, який виробляється компанією «MAN» (7G60ME). В якості робочого циклу був обраний газодизельний цикл з газотурбінним наддувом, що забезпечує достатньо високі показники ДВЗ. В роботі виконані розрахунки робочого циклу ДВЗ, а також розроблено систему подачі газового палива. Розглянуті питання охорони праці та безпека в надзвичайних ситуаціях. Проведено аналіз небезпечних та шкідливих факторів, які мають місце під час експлуатації, ремонту та технічного обслуговування паливної системи двигуна 7ДКРН60/280. Розглянуто заходи безпеки під час технічного обслуговування та ремонту головного двигуна. Економічні розрахунки, наведені у роботі, довели доцільність модернізації паливної системи двигуна 7ДКРН60/280. Магістерська робота виконана українською мовою на 102 сторінках розрахунково-пояснювальної записки. Використано 15 джерел. Графічна частина представлена на 7 кресленнях формату А1.
Improvement of the fuel system for the engine 7ДКРН60/280
Матвеєв, В. В. Модернізація паливної системи двигуна 7ДКРН60/280 = Improvement of the fuel system for the engine 7ДКРН60/280 : магістерська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / В. В. Матвеєв ; наук. кер. Б. Г. Тимошевський. – Миколаїв : НУК, 2021. – 104 с.