Опорний конспект лекцій для самостійного вивчення дисципліни «Безпека життєдіяльності» - Дубінін, Віктор Андрійович; Маркіна, Людмила Миколаївна; Ушкац, Світлана Юріївна; Жолобенко, Наталія Юріївна; Власенко, Олег Васильович (My University, 2022)
Вміщено результати дослідження та аналіз безпеки людини, міжнародні та державні нормативні документи підтримання безпечного професійного, соціального та психологічного стану. Викладено основні методи визначення ризиків, питання безпеки населення і територій у надзвичайних ситуаціях та ліквідації їх наслідків. Теоретичні відомості посібника супроводжуються практичними прикладами, статистичними даними, що висвітлюють актуальність вивчення даної сфери. Тематика та обсяг навчального матеріалу відповідає програмі навчання студентів з дисципліни «Безпека життєдіяльності». Призначено для використання у своїй діяльності студентам усіх спеціальностей, а також аспірантам та науково-педагогічним працівникам вищих навчальних закладів.
Опорний конспект лекцій для самостійного вивчення дисципліни «Безпека життєдіяльності» : навч. посібник / В. А. Дубінін, Л. М. Маркіна, С. Ю. Ушкац, Н. Ю. Жолобенко, О. В. Власенко. – Миколаїв : НУК, 2022. – 160 с.