Організація безпечного використання хмарних технологій в цифровому освітньому процесі - Науменко Т. О.; Морозова Г. С.; Naumenko T. O.; Morozova H. S. (My University, 2021)
На основі проведених досліджень безпеки процесів цифрової трансформації, рівня ризиків та шляхів їх утворення під час використання хмарних послуг в освітньому процесі було виділено кращі безпечні хмарні освітні платформи, постачальники хмарних інфраструктур. Виявлено шляхи вразливості хмарних сервісів, запропоновані найбільш впливові фактори на формування безпечного освітнього середовища та модель як визначальний організаційний вектор, що містить пріоритетні заходи для створення безпечних умов щодо освітньої діяльності українських студентів у кіберпросторі.
Organization of safe use of cloud technologies in the digital educational process
Науменко, Т. О. Організація безпечного використання хмарних технологій в цифровому освітньому процесі = Organization of safe use of cloud technologies in the digital educational process / Т. О. Науменко, Г. С. Морозова // Modern engineering and innovative technologies. – 2021. – Iss.16, part 2. – P. 131–135.
Keywords: хмарна інфраструктура; хмарні технології; цифровий освітній процес; аутентифікація; цифровий нонтент; cloud infrastructure; cloud technologies; digital content; digital educational process; authentication