Анализ микрогеометрических параметров стыковых и угловых сварных швов конструктивных узлов - Коростилёв, Л. И.; Литвиненко, Д. Ю.; Korostylov, Leontii I.; Lytvynenko, Dmytro Yu. (My University, 2015)
Проведено аналiз величин радiусiв i кутiв нахилу профiля зварного шва в мiсцi переходу вiд основного металу до металу шва у випадках стикових i кутових швiв, виконаних ручним дуговим зварюванням, напiвавтоматичним в середовищi вуглекислого газу та зварюванням пiд шаром флюсу. Враховуючи випадковiсть величин радiусiв i кутiв переходу та їх логнормальний розподiл, проведено статистичну обробку наявних в лiтературi даних й отримано середнi значення, стандартнi вiдхилення та параметри розподiлу даних величин.
Коростилёв, Л. И. Анализ микрогеометрических параметров стыковых и угловых сварных швов конструктивных узлов = Analysis of microgeometrical parameters of butt and fillet welds in structural assemblies / Л. И. Коростилёв, Д. Ю. Литвиненко // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2015. – № 2 (458). – С. 30–37.
Keywords: конструктивный узел; сварной шов; радиусы и углы перехода в сварных швах; логнормальное распределение; статистическая обработка данных; конструктивний вузол; зварний шов; радiуси та кути переходу у зварних швах; логнормальний розподiл; статистична обробка даних; structural assembly; weld seam; weld toe radii and angles; lognormal distribution; statistical processing of the data