Модернізація електроприводів промислових роботів в Україні - Білюк Іван Сергійович; Шарейко Дмитро Юрійович; Савченко Олег Валерійович; Гаврилов Сергій Олексійович; Кошкін Дмитро Леонідович; Пінзул Павло Сергійович (Mondial, 2024)
Розглянуто модернізацію електроприводу промислового робота Almega AX-MV6L. Ці роботи широко використовуються в Україні для фігурного вирізування металевих виробів і формування фасок в довільному просторовому положенні. Удосконалення здійснюється за допомогою заміни комплектного електропривода з двигуном постійного струму на сервоелектропривод з синхронним двигуном та цифровою системою автоматичного керування. Синтез регуляторів здійснюється за допомогою методу логарифмічних частотних характеристик. Використання сервоелектропривода як більш простого, надійного і дешевого значно підвищить зазначені показники системи керування.
Модернізація електроприводів промислових роботів в Україні / І. С. Білюк, Д. Ю. Шарейко, О. В. Савченко, С. О. Гаврилов, Д. Л. Кошкін, П. С. Пінзул // Scientific Collection «InterConf+». – 2024. – № 44 (197). – P. 393–408.
Keywords: промисловий робот; синхронний двигун; сервоелектропривод; комплектний електропривод; цифрова система керування; показники якості керування; логарифмічні частотні характеристики; регулятори