Гендерні стереотипи в бізнесі: сучасний стан та демократичні перетворення - Крамаренко І. С.; Іщенко О. А.; Чепелєва А. А.; Kramarenko I. S.; Ishchenko E. A.; Chepeleva A. A. (My University, 2021)
Метою написання статті є дослідження сучасних стану формування гендерних стереотипів у бізнесі та аналізу демократичних перетворень у цьому напрямі. Розкрито концептуальні підходи досліджень в області гендерних аспектів лідерства. Наведено неформальні ролі жінок-лідерів у чоловічому діловому світі. Розкрито відмінності у якостях, стилях управління, професійному самовизначенню успішних жінок і чоловіків. Наведено приклад моделі реалізації гендерних пріоритетів з переліком складових компонент.
Gender stereotypes in business: current state and democratic transformations
Крамаренко, І. С. Гендерні стереотипи в бізнесі: сучасний стан та демократичні перетворення = Gender stereotypes in business: current state and democratic transformations / І. С. Крамаренко, О. А. Іщенко, А. А. Чепелєва // Вісн. ХНАУ. Сер. Економічні науки. – Харків : ХНАУ, 2021. – № 2, т. 3. – С. 11–19.
Keywords: гендерні стереотипи; бізнес; демократичні перетворення; gender stereotypes; business; democratic transformations