Статичність і змінність структурного типу мови - Дубова, О. А.; Dubova, O. A. (My University, 2019)
У статті розглянуто питання збереження в мові її основних структурно-типологічних властивостей. Зміни основних структурно-типологічних властивостей синтетичної мови відбуваються, якщо функціонування такої мови обмежує інша неспоріднена/віддалено споріднена мова, що захоплює основні сфери соціальної комунікації. Структурно-типологічна стабільність спостерігається в історії мов, які не зазнали пригнічувального впливу з боку неспоріднених або віддалено споріднених мов.
Дубова, О. А. Статичність і змінність структурного типу мови = Staticity and variability of the structural type of language / О. А. Дубова // Слов’янські мови : зб. наук. пр. – Київ : Вид-во НПУ ім. М. П. Драгоманова, 2019. – Вип. 2 (14). – С. 48–57.
Keywords: структурна типологія; тип мови; синтетизм; аналітизм; аморфізм; структурная типология; тип языка; синтетизм; аналитизм; аморфизм; structural typology; language type; synthetical type of language; analytical type of language; amorphical type of language