Методичні вказівки до виконання розділу з питань безпеки життєдіяльності та цивільної оборони у дипломних роботах (проектах) студентів - Михайлюк, Валерій Олександрович; Ізотов, Валерій Ізмайлович; Штейн, Павло Васильович (My University, 2009)
Незважаючи на те, що ВНЗ, які працюють в Україні, здійснюють підготовку молоді за великою кількістю спеціальностей та спеціалізацій, розділи з БЖД та ЦЗ їх дипломних робіт повинні ґрунтуватися саме на РОП, оскільки ризик завдання людині, суспільству та довкіллю шкоди через виникнення аварій та катастроф на виробництві, небезпечних ситуацій в побуті, життєвому середовищі, у між людських відносинах тощо має єдиний теоретичний базис і динамічний цикл появи та розвитку небезпеки. Тому розробка питань, що пов'язані з урахуванням імовірності виникнення ризикових ситуацій та їхнього подальшого попередження, є необхідною складовою дипломної роботи (проекту) будь-якого фахового спрямування.
Михайлюк, В. О. Методичні вказівки до виконання розділу з питань безпеки життєдіяльності та цивільної оборони у дипломних роботах (проектах) студентів / В. О. Михайлюк, В. І. Ізотов, П. В. Штейн. - Миколаїв : НУК, 2009. - 56 с. + ел. копія.
Keywords: безпека життєдіяльності; цивільна оборона; дипломна робота; вивчення небезпек; безпека суспільства