Созологічні аспекти рослинного покриву Національного природного парку «Білобережжя Святослава» - Мельничук С. С.; Melnychuk S. (My University, 2022)
Територія Національного природного парку (НПП) «Білобережжя Святослава» має високу фітосозологічну цінність і потребує проведення заходів з дослідження, охорони та збереження його біорізноманіття, особливо в сучасних умовах агресивної рекреаційної діяльності. На території НПП «Білобережжя Святослава» зростає 36 рідкісних видів, що мають різний охоронний статус. Це становить 6 % аналізованої флори (595 видів). Виявлені нами види охороняються на різних рівнях. Більшість угруповань з участю рідкісних видів є піонерними стадіями заростання на первинних субстратах, як природного так і антропогенного походження, при цьому виконуючи важливу захисну функцію – закріплюють піски.
Sozological Aspects Of The Vegetable Cover Of The National Park Of "Biloberezhzhya Svyatoslava"
Мельничук, С. С. Созологічні аспекти рослинного покриву Національного природного парку «Білобережжя Святослава» = Sozological Aspects Of The Vegetable Cover Of The National Park Of "Biloberezhzhya Svyatoslava" / С. С. Мельничук // Матеріали ХIII міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : Вид. Торубара В. В., 2022. – С. 267–269.