Чайлдфрі: основні принципи філософії третього тисячоліття - Косьянова, О. О.; Матвієнко, Л. В. (My University, 2019)
В запропонованій статті розглянуто проблему поширення в молодіжному середовищі руху чайлдфрі і визначено основні причини свідомої відмови від материнства, аналізуючи явище «чайлдфрі» в соціокультурному контексті як контркультуру, соціальний рух і особистісну філософію.
Косьянова, О. О. Чайлдфрі: основні принципи філософії третього тисячоліття / О. О. Косьянова, Л. В. Матвієнко // Матеріали Всеукр. студент. наук.-практ. конф. "Проблеми соціально-гуманітарних наук", 7 груд. 2018 р. – Запоріжжя: АА Тандем, 2019. – С. 328–332.
Keywords: чайлдфрі; інститут шлюбу; гендерні ролі; феміністка; демографічна ситуація