Генерування випадкових чисел з розподілом гауcса на основі перетворення джонсона із сім'ї su - Приходько, С. Б. (My University, 2016)
Удосконалено метод генерування гауссівських випадкових чисел на основі нормалізуючого перетворення Джонсона із сім’ї SU, який на відміну від існуючих методів для генерування одного значення гауссівської випадкової величини потребує тільки одного значення випадкової величини з рівномірним розподілом.
Приходько, С. Б. Генерування випадкових чисел з розподілом гауcса на основі перетворення джонсона із сім'ї su / С. Б. Приходько // Вісн. НУК. – Миколаїв, 2013. – № 4. – Режим доступу : http://evn.nuos.edu.ua/article/view/28205/25142
Keywords: випадкові числа; розподіл Гаусса; перетворення Джонсона