Автоматизація процесів моніторингу параметрів та керування автономними електроенергетичними системами з дизель-генераторними агрегатами - Рябенький, В. М.; Дорогань, О. І.; Ушкаренко, О. О. (My University, 2017)
В монографії розглянуті питання проектування систем автоматизації електроенергетичних систем з дизель-генераторними агрегатами та всіх її складових, а також сучасні методи проектування, структурної оптимізації та моделювання апаратно-програмних засобів автоматизації розподілених систем управління з використанням комплексного системного підходу для підвищення надійності та ефективності оперативного управління автономними електроенергетичними установками. Розроблено алгоритмічне забезпечення системи інформаційної підтримки дій оператора для оцінки поточного стану електроенергетичної системи і тенденції зміни параметрів керованих процесів. Розроблена методика аналізу інформаційних потоків і оцінки впливу структури електроенергетичної установки на інформаційну мережу, що базується на поєднанні методів теорії масового обслуговування та теорії паттернових мереж. Для наукових та інженерно-технічних працівників, які виконують дослідження в галузі автоматизації електроенергетичних установок та розробників апаратно-програмного забезпечення.
Рябенький, В. М. Автоматизація процесів моніторингу параметрів та керування автономними електроенергетичними системами з дизель-генераторними агрегатами : монографія / В. М. Рябенький, О. І. Дорогань, О. О. Ушкаренко. – Миколаїв : НУК, 2017. – 175 с.
Keywords: сучасні методи проектування; методика аналізу інформаційних потоків