Енергоефективні та екологічно безпечні технології теплопостачання будівель тепловими насосами - Калініченко, І. В.; Kalinichenko I. V. (My University, 2023)
Одним з джерел забруднення шкідливими речовинами є використання теплоелектростанцій у якості систем теплопостачання. Для зменшення шкідливих викидів в роботі розглядається спосіб альтернативного теплопостачання на базі теплового насосу. Також, для визначення енергоефективної та екологічно безпечної технологій систем теплопостачання житлових та адміністративних будівель було запропоновано використання сумарного критерію енергоефективнсті та екологічного забруднення, що включає забруднення парниковими газами та теплове забруднення при експлуатації системи теплозабезпечення.
Energy-efficient and environmentally safe technologies of building heat supply with heat pumps
Калініченко, І. В. Енергоефективні та екологічно безпечні технології теплопостачання будівель тепловими насосами = Energy-efficient and environmentally safe technologies of building heat supply with heat pumps / І. В. Калініченко // Матеріали ХIV міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2023. – С. 226–228.