Проект автотракторного дизельного двигуна потужністю 100 кВт, який працює на метиловому ефірі ріпакової олії (МЕРО). Прототип 6ЧН 13/11,5 - Кравчук Владислав Володимирович (My University, 2025)
В якості палив для дизелів найбільш широко використовується ріпакова олія та палива на її основі. Метиловий ефір ріпакової олії (МЕРО) знайшов широке застосування в якості палива для дизеля. При оцінюванні ефективних показників на основі розрахунку робочих процесів було виявлено: так як, аналітичні розрахунки проводилися для двигуна СМД-60, то конструктивні параметри зберігались постійними, не змінювались також параметри наповнення та механічних втрат. Аналізуючи робочий процес ми прийшли до висновку, що на робочий процес найбільший вплив здійснюють середній елементарний склад палива та теплота згоряння.
Кравчук, В. В. Проект автотракторного дизельного двигуна потужністю 100 кВт, який працює на метиловому ефірі ріпакової олії (МЕРО). Прототип 6ЧН 13/11,5 : бакалаврська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / В. В. Кравчук ; наук. кер. С. М. Доценко. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2025. – 65 с.
Keywords: дизельний двигун; метиловий ефір ріпакової олії; елементарний склад палива; теплота згоряння; 142 ''Енергетичне машинобудування''; diesel engine; rapeseed oil methyl ester; elementary composition of fuel; heat of combustion