Проектування телекерованого підводного апарату - Федорак В. В. (My University, 2025)
У ході роботи був виконаний розрахунок обтічності корпусу телекерованого підводного апарату. За отриманими значеннями сили гідродинамічного опору були розраховані параметри водометного рушія відповідно до бажаної швидкості руху для п'яти режимів руху, проведена адаптація відомої лопатевої системи під дану задачу, побудована її твердотільна задані граничні умови та розраховані параметри розрахункової сітки міжлопатевого каналу, здійснено розрахунок в'язкої течії в міжлопатевому каналі за допомогою програмного комплексу ANSYS CFX, розроблено конструкцію, комплектацію та дизайн прототипу телекерованого підводного апарату, а також розраховано приблизну вартість його компонентів.
Федорак, В. В. Проектування телекерованого підводного апарату : магістерська робота ; спец. 141 ''Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка'' / В. В. Федорак ; наук. кер. Г. В. Бабкін. – Миколаїв : НУК, 2025. – 92 с.
Keywords: телекерований підводний апарат; водометний рушій; гідродинамічні характеристики; моделювання; програмний комплекс; 141 ''Електроенергетика; електротехніка та електромеханіка''; remote-controlled underwater vehicle; water jet propulsion; hydrodynamic characteristics; modeling; software package