Принципи використання екологічного дизайну в інтер’єрі - Дерев’янко Д. Ю.; Сергієнко О. М; Derevianko Diana; Sergienko Elena (My University, 2023)
Актуальність даної роботи зумовлена тим, що зростання виробництва на Землі стало недостатньо контрольованим, а перетворення природних ресурсів із речовини у відходи непередбачуваним. Однією з причин, чому відходи швидко забруднюють навколишнє середовище, є скорочення активного «життя» продуктів. Це стосується не тільки технічно складних виробів, а й звичайних побутових виробів. У тому числі ті, що використовуються у виробництві меблів, предметів інтер’єру та оздоблювальних матеріалів. Екологічний дизайн, направлений у русло ідеї екологізації людства, можливо, якщо не покращити, то хоча б не погіршити сьогоднішній екологічний стан на Землі. Мета: в даній роботі проаналізовано один із методів розв’язання екологічної проблеми – екодизайну. В основу проєкту покладено сучасні тенденції проєктної культури та загальні підходи до екодизайну, як способу гармонізації відносин «людина–природа» в інтер’єрі.
Principles of use of ecological design in the interior
Дерев’янко, Д. Ю. Принципи використання екологічного дизайну в інтер’єрі = Principles of use of ecological design in the interior / Д. Ю. Дерев’янко, О. М. Сергієнко // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : Іліон, 2023. – Вип. 15. – С. 8–10.